Bpost warns that the significant increases in the number of online orders in Belgium may cause local delays. 

We apologize for any inconvenience caused.

Big Chouffe 1,5 l ANNO 2017

Big Chouffe 1,5 l ANNO 2017

Een origineel geschenk dat zeker in de smaak zal vallen. De achterzijde van deze gezeefdrukte fles wordt elk jaar door een andere tekenaar ontworpen!


Formaat:  • Inhoud: 1,5L

  • 36 cm hoog

  • Diameter 10,8 cm

€10.30

Availability: Out of stock

Description

Details

Het is al een traditie geworden: Sinds 2005 gaat de Brasserie d'Achouffe op zoek naar een striptekenaar om de achterkant van haar Magnum (1,5L), de Big Chouffe van een tekening te voorzien. 

Dit jaar heeft de Brouwerij dat werk toevertrouwd aan Margerin, de tekenaar van 'Lucien', de figuur met de beroemdste sixites kuif uit de Franse stripverhalen. 

Frank Margerin werd op 9 januari 1952 geboren te Parijs. Na zijn studies toegepaste kunst en een diploma van textiellakker en tekenaar, waagt deze artistieke duizendpoot zich aan reclame. in 1976 maakt Margerin zijn eerste stripverhaalplaten met de personagers 'Simone en Leon'. Later maakt hij allerlei uiteenlopende ontwerpen: hoezen voor vinylplaten, affiches voor films, concerten en festivals, alsook reclametekeningen.

Maar hij krijgt vooral bekendheid door zijn steeds terugkerende held 'Lucien', die door de 'Humanoïdes Associés' wordt gepubliceerd in het maandblad 'Métal Hurlant'. Dankzij die lollige en voor de jaren '80 emblematische rocker krijgt Frank Margerin in 1992 de Grote Prijs van de stand Angoulème. in 2008 sluit hij zich aan bij het team van 'Fluiide Glacial', waar hij het vervolg van de avonturen van Lucien publiceert.

Het spreekt dus vanzelf dat de Brasserie d'Achouffe samenwerkte met deze getalenteerde kunstenaar.