BOEK "Antwerpen Bierstad"

BOEK "Antwerpen Bierstad"

Boek: "ANTWERPEN BIERSTAD. Acht eeuwen biercultuur"


 

€ 19,00

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Beschrijving

Details

Hoewel Antwerpen vandaag slechts één stadsbrouwerij kent, is het ooit wel anders geweest. We weten zeker dat er reeds van in de dertiende eeuw in deze stad gebrouwen werd. Dit was zeer kleinschalig en volstond niet voor de lokale bewoners. Ook was er, door de vervuiling en verzilting van de ruien, een continu gebrek aan drinkwater en bij uitbreiding, brouwwater.


 

Tijdens de Antwerpse gouden zestiende eeuw zorgde de urbanist Gillebert Van Schoonbeke niet alleen voor een flinke uitbreiding van de stad maar bouwde hij nieuwe brouwerijen rondom het Waterhuis, het huidige Museum Brouwershuis. Meteen werd Antwerpen een bierexporteur en de stad zou een belangrijke producent blijven tot op heden, klaar om haar mannetje te staan in een geglobaliseerde biermarkt.


 

Dat hierbij de concurrentie van het omringende platteland niet steeds op prijs werd gesteld, komt ook ruimschoots aan bod. Daarnaast heeft dit boek aandacht voor de tempels van bierconsumptie - de herbergen - en voor de wijze waarop men naar bierconsumptie keek in de schilderkunst in de zestiende en de zeventiende eeuw. Antwerpen Bierstad: acht eeuwen biercultuur, is een boek om steeds weer opnieuw ter hand te nemen en zich te verbazen over ons rijk bierverleden in de Scheldestad en ver daarbuiten.


 

Auteur: Erik AERTS & co-auteurs

 Voorwoord door Tim Webb (auteur van Good Beer Guide Belgium)

 - Harde kaft. Gebonden

- Formaat 297x245mm

- 277 pagina's

- Uitgebreid geïllustreerd in kleur

- Publicatiedatum: oktober 2011

- ISBN: 9789053253274