Fles Big Chouffe 1,5 l

Fles Big Chouffe 1,5 l

Een origineel geschenk dat zeker in de smaak zal vallen. De achterzijde van deze gezeefdrukte fles wordt elk jaar door een andere tekenaar ontworpen! Een verzamelstuk!

€ 10,30

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Beschrijving

Details

Het is al een traditie geworden: sinds 2005 gaat de Brasserie D'Achouffe op zoek naar een striptekenaar om de achterkant van haar magnum, de Big Chouffe van een tekening te voorzien. 

Dit jaar heeft de Brouwerij dat werk toevetrouwd aan MAGERIN, de tekenaar van 'Lucien', de figuur met de beroemde sixties kuif uit de Franse stripverhalen.

Frank Margerin werd op 9 januari 1952 te Parijs geboren. Na zijn studies toegepaste kunst en een diploma van textiellakker en tekenaar, waagt deze artistieke duizendpoot zich aan reclame. In 1976 maakt Margerin zijn eerste stripverhaalplaten met de personages "Simone en Leon". Later maakt hij allerlei uiteenlopende ontwerpen: Hoezen voor vinylplaten, affiches voor films, concerten en festivals, alsook reclametekeningen.

Maar hij krijgt vooral bekendheid door zijn steeds terugkerende held "Lucien", die door de "Humanoïdes Associés" wordt gepubliceerd in het maandblad "Métal Hurlant". Dankzij die lollige en vor de jaren 80 emblematische rocker krijgt Frank Margerin in 1992 de Grote Prijs van de stad Angoulème. In 2008 sluit hij zich aan bij het team van "Fluide Glacial", waar hij het vervolg van de avonturen van Lucien publiceert.

Het spreekt dus vanzelf dat de Brasserie d'Achouffe samenwerkte met deze getalenteerde kunstenaar.